Strategisch personeelsbeleid

Een strategisch personeelsbeleid is onderdeel van je HR-beleid. Het opstellen van een personeelsbeleid helpt ervoor dat werknemers een bijdrage leveren aan het behalen van bedrijfsdoelen. Daarnaast bevordert het om een ideale personeelsbezetting te realiseren.


Point HRM helpt je bij het opstellen en strategisch invullen van je personeelsbeleid. Samen maken we van jouw personeelsbeleid een strategisch personeelsbeleid.

Waarom een strategisch personeelsbeleid?

Wat is het verschil tussen een personeelsbeleid en een strategisch personeelsbeleid? En waarom kies je voor een strategisch personeelsbeleid?


Een strategisch personeelsbeleid gaat verder dan een traditioneel HR-beleid. Het richt zich op het aligneren van de personeelsstrategie met de overkoepelende bedrijfsdoelstellingen en het anticiperen op de toekomstige behoeften en uitdagingen. Het gaat verder dan enkel het ontwikkelen van een aanpak op het gebied van werving, selectie, ontwikkeling, beloning en behoud van talent. Het achterliggende doel is om een concurrerend voordeel te creëren.


Waar een traditioneel personeelsbeleid zich richt op het dagelijkse beheer van zoals zoals werving en selectie etc, richt een strategisch personeelsbeleid zich op een meer vooruitziende en proactieve benadering die helpt anticiperen op toekomstige behoeften en uitdagingen. Een strategisch personeelsbeleid is dus meer gericht op lange termijn situaties. Daarnaast is het hoofddoel van een regulier personeelsbeleid vaak gericht op het voldoen van de operationele behoeften van een organisatie zoals het invullen van vacatures, het trainen van medewerkers en het handhaven van de regelgeving. Een strategisch personeelsbeleid daarentegen richt zich meer op het ondersteunen van de overkoepelende doelstellingen van een bedrijf. Dit omvat het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent om op die manier een duurzaam concurrentievoordeel te creëren en de groei en succes van je organisatie op lange termijn te bevorderen.

Strategisch personeelsbeleid van Point HRM

Een strategisch personeelsbeleid van Point HRM heeft meerdere voordelen. Wij beschikken namelijk over een rijke geschiedenis van ervaring in alle aspecten van HR-management. Dit in combinatie met onze passie voor mensen en het welzijn van die mensen maakt ons uiterst toegewijd aan het bevorderen van gezonde werkomgeving waarin de prestaties en de betrokkenheid van jouw medewerkers gemaximaliseerd kan worden.


Een samenwerking met Point HRM betekend een nauwe samenwerking waarin we een op maat gemaakt personeelsbeleid ontwikkelen dat aansluit bij de specifieke behoeften en doelstelling van jouw organisatie. Dit doen we door:


  • Strategische analyse

Door een grondige analyse te maken van de huidige situatie van je organisatie kunnen we een helder overzicht opstellen. Door dit te doen krijgen we inzicht in de belangrijkste uitdagingen en kansen op het gebied van personeelsbeleid.


  • Ontwikkeling van strategieën

Op basis van de gemaakte analyse ontwikkelen we samen met jullie verschillende initiatieven en strategieën op het gebied van werving en selectie, ontwikkeling en het behoud van talent.


  • Implementatie en evaluatie

Na de analyse en strategie ontwikkeling sta je er niet alleen voor. Point HRM ondersteunt organisaties van A tot Z. Dus ook bij het implementeren van de ontwikkelde initiatieven. Ook monitoren en evalueren we voortdurend de voorgang en de effectiviteit van deze processen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je personeelsbeleid blijft aansluiten bij je organisatie.

Voordelen strategisch personeelsbeleid

Het voordeel van een strategisch personeelsbeleid is dus dat het je helpt het bedrijfsplan van je organisatie te realiseren door niet alleen rekening te houden met je huidige behoeften en eisen, maar ook met toekomstige ontwikkelingen.


Een strategisch personeelsbeleid is de sleutel tot het bouwen van een veerkrachtige organisatie binnen een steeds veranderende zakelijke omgeving. Het helpt je met het samenstellen van een team dat zowel gekwalificeerd en gemotiveerd is.


Neem vandaag nog contact op met ons op. Samen met onze HRM specialisten voor jouw onderneming kijken we naar het ontwikkelen van een passend strategisch personeelsbeleid dat aansluit bij de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie!

Onze diensten

(Full) HR Outsourcing

Besteed HR (volledig) uit voor een zeker en ontzorgt gevoel

HR-Scan

Hoe staat jouw onderneming er momenteel voor?

Coaching & Ontwikkeling

Inspireren tot groei en succes

Vitaliteit & Verzuim

Professioneel behandeld, maar met een menselijke aanpak

Interim Management & Advies

Consultancy. Project- en/of uurbasis. Tijdelijk, afgestemd op jouw specifieke behoeften

Coaching als succesformule

Goed teamwork en mentale fitheid liggen ten grondslag aan het succes van jouw onderneming