HR adviseur

Een HR-adviseur speelt een essentiële rol binnen organisaties door te fungeren als een strategische partner voor zowel het management als de medewerkers. De verantwoordelijkheden van een HR-adviseur van Point HRM zijn zeer gevarieerd en omvatten een breed scala aan ondersteunende diensten op het gebied van HR-processen.


Het is de functie van een HR-adviseur om de schakel tussen het management en de werknemers binnen een organisatie te zijn. Een HR-adviseur stelt vragen zoals wie je als organisatie bent, wilt zijn, waar je voor staat en waar je naar toe wilt. Welke doelen en beleid hoort hierbij? Een HR-adviseur kan je onder andere hierbij helpen, maar doet nog veel meer dan alleen dat.

HR-adviseur werkzaamheden

De werkzaamheden van een HR-adviseur zijn zeer divers. Maar allen zijn ze gericht op het ondersteunen en verbeteren van HR-processen binnen een organisatie. Enkele voorbeelden van hun taken kunnen dit zijn:


  • Het geven van adviezen aan het management over HR-vraagstukken en strategieën.
  • Het uitvoeren van wervingsactiviteiten, zoals het opstellen van vacatures en het voeren van sollicitatiegesprekken.
  • Ondersteunen van medewerkers bij HR gerelateerde vragen of problemen.
  • Het organiseren en faciliteren van trainingen en ontwikkelingsprogramma's.
  • Het bemiddelen van conflicten en geschillen op de werkplek.
  • Het leveren van een adviezen, bijdragen aan de algehele strategische planning en ontwikkeling van een organisatie op HR-gebied.


Door jezelf toegang te geven tot deskundig HR-advies van een HR-adviseur van Point HRM kan je je als ondernemer richten op andere zaken binnen je bedrijf. Onze adviseurs kijken en luisteren met je mee, stellen de moeilijke vragen en houden je, waar nodig, een spiegel voor. Op deze manier komen we tot een passend beleid voor je organisatie en de mensen in je organisatie.

HR-adviseur betekenis

Wat is de betekenis van een HR-adviseur nu precies? Een HR-adviseur is iemand die het management van een organisatie adviseert op het gebied van HR-zaken. Andere woorden hiervoor zijn Human Resources of personeels- en organisatiebeleid genoemd.


Waar werknemers de motor zijn binnen een organisatie helpt een HR-adviseur ervoor dat deze motor goed en soepel loopt. Met hun expertise, kennis en ervaring helpen ze bij het optimaliseren van (bestaande) HR-processen, het verbeteren van prestaties van medewerkers en het creëren van een gezonde en positieve werkomgeving. De HR-adviseurs van Point HRM werken nauw mogelijk met organisaties om zo samen tot een passend beleid te komen die bijdraagt aan de groei en succes van een organisatie.


De specialisten van Point HRM hebben ervaring opgedaan in zeer diverse industrieën, van zakelijke dienstverlening tot aan de bouw en alles wat daartussen ligt. Dit stelt de HR-adviseurs van Point HRM in staat de specifieke behoeften van jouw organisatie te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen te bieden die daar perfect op aansluiten.


Naast verschillende soorten industrieën hebben onze adviseurs ook ervaring op verschillende specialismen. Een HR-adviseur kan je helpen op het gebied van bijvoorbeeld:


Arbeidsrecht: Als werkgever is het belangrijk op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving van arbeidsrecht. Arbeidsrecht gaat over zowel de rechten en plichten van werknemers en werkgevers en kan zeer complex zijn. Het kan daarom zeer nuttig zijn om een HR-adviseur van Point HRM in te schakelen, die kunnen je namelijk helpen om fouten te voorkomen.


Personeelsbeleid: Een belangrijk onderdeel van je organisatiebeleid is het personeelsbeleid. Door een duidelijk personeelsbeleid op te stellen kunnen werknemers zich ten volle richten op het halen van gezamelijke bedrijfsdoelen. Met Point HRM als HR-adviseur gaan we nog een stap verder en maken we van jouw personeelsbeleid een strategisch personeelsbeleid.


Vitaliteit en verzuim: Met een eigentijds vitaliteitsaanbod en deskundig, accuraat, verzuimprotocol helpen onze adviseurs je ook om compliant te zijn. Door het actief bevorderen van vitaliteit en het beheren van verzuim creëer je namelijk een duurzame en bruisende werkomgeving.


Werving en selectie: We noemden het al eerder, een HR-adviseur kan je ook helpen met het opstellen van vacatures en het houden van sollicitatiegesprekken. Met de juiste inzichten kan een HR-adviseur je helpen bij het werven en vasthouden (retentie) van kundig personeel.

Onze diensten

(Full) HR Outsourcing

Besteed HR (volledig) uit voor een zeker en ontzorgt gevoel

HR-Scan

Hoe staat jouw onderneming er momenteel voor?

Coaching & Ontwikkeling

Inspireren tot groei en succes

Vitaliteit & Verzuim

Professioneel behandeld, maar met een menselijke aanpak

Interim Management & Advies

Consultancy. Project- en/of uurbasis. Tijdelijk, afgestemd op jouw specifieke behoeften

Coaching als succesformule

Goed teamwork en mentale fitheid liggen ten grondslag aan het succes van jouw onderneming